ZO PAKKEN WE HET AAN

VAN PROCESOPTIMALISATIE TOT MACHINEBOUW

Onze werkwijze: het 5-stappenplan 

Kiest u in uw zoektocht naar procesverbetering voor een modificatie of een upgrade van uw bestaande machine? In beide gevallen kan Mechatronic Machinery niet alleen bogen op een schat aan ervaring, maar hebben we ook de kennis en kunde in huis om de processen bij u op de werkvloer te optimaliseren. Van technische 3D-tekening tot het printen van 3D-onderdelen: bij ons vindt u alles onder één dak. Dankzij deze doelgerichte en praktische aanpak zijn we in staat om inpandig machines te bouwen die de repeterende handelingen bij u op de vloer nóg efficiënter en kostenbesparender uitvoeren.   

Inventarisatie

U bent benieuwd of het proces bij u op de werkvloer beter en efficiënter kan. Misschien hebt u zelfs al een idee, maar weet u nog niet of het ook technisch haalbaar is. Mechatronic Machinery denkt graag met u mee. Aan de hand van een persoonlijk gesprek of bezoek aan uw locatie maken we een inventarisatie van de mogelijkheden. Tijdens deze fase maken we afspraken over het vervolg van onze samenwerking. 

Voorstel

Na de kennismaking en inventarisatie smeden we een concreet plan van aanpak. Daarmee gaan we naar de tekentafel, waar we een eenvoudig te realiseren ideeschets maken. Deze schets, waarin nadrukkelijk rekening wordt gehouden met uw doelen en wensen koppelen we, inclusief offerte met een kostenraming, binnen afzienbare tijd aan u terug. 

Engineering

Wat begon als een oriënterend gesprek en het maken van een schets, transformeert langzaam maar zeker naar een tastbare oplossing. Tijdens deze fase veranderen we de ruwe schets in een technische tekening (3D-CAD).   Dit doen we inpandig, want ook deze kennis is bij ons aanwezig. We houden hierbij logischerwijs rekening met het gebruik van materialen die in uw branche wenselijk zijn, met alle geldende eisen en randvoorwaarden waaraan deze moeten voldoen.  Ook de elektrische- en software engineering kan door ons worden uitgevoerd. 

Realisatie

Het fabriceren van de besproken oplossing. We zorgen voor een stukje automatisering door middel van machinebouw of een aanpassing aan uw bestaande productielijn. We gebruiken onze kennis van besturingsmethodes – pneumatisch, hydraulisch, mechanisch, elektrisch of PLC – om te bepalen welke toepassing voor u geschikt is, en zetten onze praktijkgerichte aanpak in om de vooraf bedachte procesoptimalisatie te realiseren.

Implementatie

We zorgen ervoor dat de implementatie op de werkvloer vlekkeloos en gestroomlijnd verloopt, waarbij we zorgen voor zo min mogelijk stilstand. Waar nodig geven we uitleg over het vernieuwde proces aan de betrokken werknemers. Na oplevering kunt u altijd op ons terugvallen bij calamiteiten of technisch onderhoud van de door ons geïmplementeerde verbetering. Indien gewenst volgt een evaluatie van de samenwerking. 

Neem nu contact met ons op voor:

– een quick scan – een oriënterend gesprek – meer informatie over onze diensten

Samen zetten we stappen op weg naar procesoptimalisatie.